SUA doresc o 'incetare a focului imediat' in Siria si spera sa obtina acest lucru 'cat mai curand posibil', a anuntat joi un diplomat american la Washington, in plina reuniune internationala la Munchen consacrata razboiului din Siria, relateaza AFP, citeaza Agerpres.

'SUA continua sa militeze pentru o incetare imediata a focului', a raspuns responsabilul citat din cadrul Departamentului de Stat in legatura cu o propunere a Moscovei evocata de presa rusa la Munchen privind intrarea in vigoare a unui eventual armistitiu la 1 martie.

'Continuam activitatea noastra prin diverse canale pentru a ajunge la un rezultat', a subliniat sursa citata, reafirmand pozitia secretarului de stat John Kerry, aflat la Munchen, si care a pledat pentru un armistitiu 'imediat' si pentru incetarea bombardamentelor rusesti in regiunea orasului sirian Alep.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a anuntat ca a facut o oferta 'concreta de incetare a focului in Siria si asteapta raspunsul administratiei de la Washington si al secretarului de stat american John Kerry inainte de prezentarea ofertei. Reuniunea Grupului international de sprijin pentru Siria (ISSG), care reuneste principalii actori ai crizei, intre care SUA, Rusia Iranul, Arabia Saudita si Turcia, urmeaza sa inceapa la 18.00 (17.00 GMT).