Rusia i-a cerut marti cancelarului german Angela Merkel sa fie atenta la cuvintele sale, dupa ce aceasta a afirmat ca raidurile aeriene rusesti sunt responsabile de moartea unor civili in Siria, transmite AFP.

"Cerem inca o data tuturor sa fie foarte atenti si responsabili in alegerea cuvintelor, avand in vedere situatia foarte delicata din Siria in prezent", a declarat jurnalistilor purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Nimeni nu a facut declaratii de acest gen" cand "actiunile barbare ale teroristilor" vizau fortele loiale regimului sirian Bashar al-Assad, a adaugat Peskov.

Potrivit lui, nimeni nu a fost in masura sa prezinte vreo dovada credibila privind moartea unor civili in urma loviturilor aeriene ruse, in pofida acuzatiilor Occidentului si opozitiei siriene.

Cu ocazia unei vizite in Turcia, luni, Angela Merkel s-a declarat "ingrozita" de suferintele sirienilor blocati la frontiera siriano-turca si a denuntat "bombardamentele, in special din partea rusa", asupra orasului Alep.

Tarile occidentale acuza de asemenea Moscova ca a torpilat discutiile de pace de la Geneva, suspendate saptamana trecuta, sustinand cu raiduri aeriene intense fortele regimului sirian angajate intr-o vasta ofensiva la Alep.