Germania a inregistrat o crestere cu 7,7% a numarului detinatorilor de permise de port-arma in ultimele doua luni, o perioada in care amenintarea terorista a crescut, iar in noaptea de Revelion s-au produs agresiuni asupra a sute de femei, relateaza marti DPA, citata de Agerpres.

In jur de 21.000 de persoane au obtinut permise pentru arme de mici dimensiuni intre 30 noiembrie 2015 si 30 ianuarie 2016, ceea ce ridica numarul total al detinatorilor de permise de port-arma la 301.000, potrivit unui raspuns oficial al Ministerului de Interne la o solicitare de informatii.

Un astfel de permis, care poate fi obtinut fara a demonstra cunostinte de baza sau a argumenta necesitatea detinerii unei arme, permite detinatorului sa poarte un pistol cu gaz sau un pistol de semnalizare in public.

"Un numar crescut de oameni care poarta arme va duce probabil mai intai la o escaladare, iar apoi la o reducere a tensiunilor", a declarat Rene Mihalic, un deputat al partidului Verzii care a solicitat informatia de la ministerul de resort.

Administratia federala a raportat o crestere a interesului pentru arme de foc la putin timp dupa evenimentele din noaptea de Revelion, cand la Munchen s-a inregistrat o amenintare terorista, iar la Koln sute de femei au fost agresate, noteaza DPA.