Marti, procurorii DIICOT Craiova au efectuat impreuna cu autoritatile judiciare din Franta un numar de 14 perchezitii domiciliare (10 pe teritoriul Romaniei si 4 pe teritoriul Frantei) in cadrul unei actiuni comune vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si furt calificat.

Potrivit unui comunicat DIICOT, in perioada 2014 - 2015 membrii grupului au racolat mai multe persoane din Romania pentru a se deplasa cu mai multi copii minori pe teritoriul Frantei, unde acestia erau exploatati prin obligarea la practicarea cersetoriei si la furturi din buzunare.

S-a retinut ca activitatea infractionala s-a desfasurat in principal in parcul de distractii Disneyland Paris, in trenurile de mare viteza care circula pe teritoriul Frantei (TGV) si in zone foarte aglomerate (metrou, piete publice etc.).

Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit ca minorii obtineau in anumite zile sume de bani de pana la 7000 de euro.

Actiunea a fost realizata impreuna cu impreuna cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dolj, ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, trei anchetatori francezi precum si ofiterul de legatura al Jandarmeriei Franceze la Bucuresti, mai informeaza DIICOT.