Alianta Nord-Atlantica sustine integritatea teritoriala a Republicii Moldova si doreste consolidarea parteneriatului cu aceasta tara, a declarat Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general NATO, dupa intrevederea cu ministrul de Externe de la Chisinau, Andrei Galbur, transmiteJurnal.md.

Alexander VershbowFoto: NATO

In cursul intrevederii, adjunctul secretarului general NATO a reiterat sustinerea Aliantei pentru reformele din Republica Moldova si pentru consolidarea capacitatilor de aparare si securitate ale tarii.

"NATO si state membre NATO vor continua sa ofere asistenta Republicii Moldova in sensul infiintarii unei armate moderne, dinamice si echipata corespunzator, interoperabila cu armatele altor state", precizeaza NATO.

"Initiativa de Construire a Capacitatii de Aparare, sustinuta cu ocazia summitului din Tara Galilor (septembrie 2014), permite oferirea de asistenta Republicii Moldova in consolidarea si modernizarea fortelor armate si in reformarea structurilor de securitate nationala. Alexander Vershbow saluta progresele inregistrate de Republica Moldova prin noua Strategie de Securitate Nationala, un pas important, care va permite tarii sa identifice capabilitatile militare necesare", afirma Alianta Nord-Atlantica, intr-un comunicat de presa.