Scutierii politiei din Hong Kong au tras focuri de avertizare marti in timpul unor confruntari violente ce au erupt cand autoritatile au incercat sa curete tarabele ilegale de strada aparute pentru celebrarea Anului Nou, acestea fiind cele mai grave violente de strada dupa protestele pro-democratie din 2014, informeaza Reuters.

Confruntari de strada in Hong KongFoto: Captura YouTube

Protestatarii au scos pietre din trotuar si le-au aruncat in politie, in timp ce altii au daramat semne de circulatie si au dat foc cosurilor de gunoi din Mong Kok, un cartier dubios aflat chiar vizavi de “inima” centrului financiar asiatic.

Cel putin 48 de politisti au fost raniti in confruntari. Televiziunea din Hong Kong a aratat imagini cu politisti batuti cu stalpi si bete in timp ce erau cazuti la pamant.

Multi dintre protestatari si dintre politisti au fost vazuti cu sange pe fata. O purtatoare de cuvant a politiei a declarat ca 24 de protestatari au fost arestati.

Politia a spus ca doua focuri de avertizare au fost trase in aer, fiind folosite si bastoanele si spray-urile iritante pentru a dispersa multimea.