Serviciul rusesc de securitate (FSB, ex-KGB) a retinut sapte persoane in Ekaterinburg sub acuzatia ca pregateau acte teroriste de mare amploare in Moscova si in Sankt Petersburg, scrie site-ul sputniknews.com, care citeaza un comunicat al FSB.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In data de 7 februarie, 2016, Serviciul federal rusesc de Securitate a retinut 7 membri ai unei grupari criminale din Rusia si tari din Asia Centrala, care erau membri ai grupului terorist international Daesh, interzis in Rusia, si care pregateau acte teroriste de mare amploare cu dispozitive explozive pregatite manual in orasele Moscova si Sankt Petersburg, precum si in regiunea Sverdlovsk", a precizat FSB, intr-un comunicat.

Seful gruparii a fost identificat ca provenind dintr-un grup terorist din Turcia, potrivit FSB.

Dupa aceste acte teroriste, gruparea ar fi urmat sa fuga in Siria pentru a lupta in cadrul Daesh.

"Conducerea grupului era asigurata de un membru dintr-un grup terorist care sosise din Turcia", se mai arata in acest comunicat.

Relatiile dintre Turcia si Rusia s-au deteriorat puternic dupa ce Moscova a decis sa intervina in criza siriana furnizand sprijin aerian masiv trupelor fidele regimului Bashar al-Assad. Aviatia ruseasca afirma ca vizeaza pozitiile Statului Islamic si alte teroristilor din Siria, dar occidentalii acuza Moscova ca loveste cu predilectie pozitiile controlate de rebelii moderati.

Criza dintre cele doua tari s-a accentuat dupa ce aviatia turca a doborat un avion rusesc, la sfarsitul lunii noiembrie, in zona granitei cu Siria.