Presedintele Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel au participat, duminica seara, la Strasbourg, la un dineu informal in timpul caruia au trasat o "linie comuna" cu privire la criza refugiatilor din Europa si la "Brexit-ul" britanic, au declarat surse din anturajul sefului statului francez, citate de AFP.

Angela Merkel si Francois HollandeFoto: Consiliul European

Cina, care a avut loc la invitatia presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, a fost precedata de o intalnire de o ora si jumatate intre Francois Hollande si Angela Merkel.

Cei doi lideri au discutat si despre situatia din Siria, in special din Alep, unde este in curs o ofensiva a trupelor regimului de la Damasc, si au exprimat "o preocupare comuna puternica", au mai declarat sursele din anturajul presedintelui francez.

De asemenea, cei doi oficiali ar fi fost in "deplin acord" cu privire la modalitatile de a reduce fluxul de refugiati si la punerea in aplicare a planului de actiune al UE, care reprezinta o "prioritate".

In ceea ce priveste dosarul "Brexit", Francois Hollande si Angela Merkel au facut o "evaluare comuna a proiectului de acord cu Regatul Unit in perspectiva viitorului Consiliu European", programat pe 18 si 19 februarie, pentru a evita iesirea din Uniunea Europeana a acestei tari, au adaugat sursele citate.

Cei doi oficiali au luat in discutie si alte probleme actuale, in special "criza" europeana si ascensiunea populismului pe continent.

Angela Merkel, Francois Hollande si Martin Schulz a luat cina intr-un restaurant din Strasbourg.

Intalnirea lor are loc cu doar cateva zile inaintea summitul-ui UE din 18-19 februarie, de la Bruxelles.