Politistii egipteni au doborat 4 oameni suspectati ca ar fi militanti ai Statului Islamic, la cativa kilometri de centrul orasului Cairo, a anuntat duminica ministrul de interne egiptean, acesta fiind al 3-lea incident de acest gen din ultimele 3 saptamani, scrie Reuters.

Se considera ca barbatii ar fi fost membri ai Ajnad Misr, o grupare aparuta in ianuarie 2014 si ale caror actiuni au vizat fortele de securitate din Cairo. Conform declaratiei ministrului, suspectii au deschis primii focul.

"In urma conflictului au rezultat 4 morti si descoperirea unei mitraliere, a unui pistol de 9 mm, unei arme de foc artizanale, a unui autovehicul folosit in multe atacuri teroriste si a unei motociclete fara placute de inmatriculare", a declarat ministrul.

Barbatii erau suspectati pentru ca ar fi omorat 2 politisti, un soldat si un civil, dar si pentru bombardarea unei masini de politie si a unui punct de politie, a continuat ministrul in declaratia sa.

Egiptul lupta impotriva insurgentei islamiste in Sinai ce a prins anvergura la jumatatea anului 2013, cand armata l-a inlaturat pe fostul presedinte Mohamed Mursi lider al Fratiei Musulmane, in urma protestelor masive impotriva guvernului sau. Sute de soldati si politisti au fost omorati.

Fratia Musumana s-a descris ca fiind o miscare pacifista, insa fortele de securitate egiptene nu diferentiaza organizatia de alte astfel de grupuri, precum Ajnad Misr si Statul Islamic.

Militanii afiliati ISIS organizau uneori atacuri in Cairo si in alte orase, ramanand insa activi in Sinai, o peninsula cu rol strategic ce sta la granita cu Israel, Gaza si canalul Suez.

Politia a mai omorat miercuri alti doi barbati, suspectati de a fi membri ai Ajnad Misr, intr-un apartament din Cairo.