Politia germana efectuate duminica in regiunea Mainz din vestul Germaniei perchezitii in locuintele a doi suspecti de legaturi cu gruparea Statul Islamic. Cei doi suspecti ar fi participat la razboiul civil din Siria "ca membri ai unei organizatii teroriste straine", a declarat federal german care a confirmat perchezitiile, fara a specifica insa numele "organizatii teroriste" in cauza, potrivit AFP.

De asemenea, "nu exista indicii privind planuri concrete ale acestora de a organiza eventuale atacuri", a adaugat procurorul german, fara a preciza daca politia i-a retinut pe cei doi suspecti.

Potrivit presei germane, perhezitiile au fost efectuate intr-un sat situat la circa 20 de kilometri sud de Mainz, concentrandu-se asupra a doi barbati suspectati de legaturi cu Statul Islamic.

Unul dintre ei, in varsta de 32 de ani, este "un presupus fost comandant al unei militii jihadiste" a Statului Islamic, a luptat in Siria si locuieste in Germania din toamna anului trecut cu statutul de refugiat, sustine publicatia Spiegel.

Publicatia germana sustine, de asemenea, fara sa detalieze, ca acest barbat ar fi fost desemnat de care activistii sirienica posibil candidat pentru organizarea unui atac sinucigas.

Suspectul a negatorice legatura cu Statul Islamic, sustinand ca isi dorea sa invete limba germana si sa lucreze ca bucatar.

Aceste perchezitii reprezinta a doua operatiune, in decurs de cateva zile, efectuata de autoritatile germane impotriva unor suspecti de terorism.

Politia germana a anuntat joi trei arestari in timpul unei operatiuni majore care a vizat algerieni, dintre care unii cazati in centre pentru refugiati, suspectati le legaturi cu Statul Islamic si de pregatirea unui atac la Berlin.