Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care calatoresc in Republica Elena ca principalele sindicate din sectorul public si privat au anuntat organizarea unei greve generale nationale, de 24 de ore, in ziua de joi, 4 februarie 2016.

Ca urmare, turistii pot fi afectati pentru ca nu vor circula taximetrele, troleibuzele, trenurile urbane si regionale, iar benzinariile vor fi inchise.

Autobuzele nu vor circula in intervalul orar 9:00 - 21:00, iar angajatii de la metrou, tren electric si tramvai vor lucra doar in intervalul 10.00-15.00, mai ales pentru a facilita transportul manifestantilor participanti la demonstratiile de protest.

Transportatorii maritimi vor protesta incepand de joi, 4 februarie 2016, ora 6:00, pana sambata, 6 februarie 2016, ora 6:00. In acest interval, toate navele vor ramane ancorate in porturi.

Pana in prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian si personalului navigant nu s-au raliat protestului.

De asemenea, MAE informeaza ca fermierii eleni protesteaza prin ample actiuni de blocare a drumurilor, in special in zona de nord a Greciei, atat in puncte de frontiera, cat si pe autostrazile interioare.

In prezent, este blocat accesul camioanelor, in ambele sensuri de mers, in punctele de frontiera cu Bulgaria (Promachonas, Ivailovgrad si Exohis), Turcia (Kastanion, Ormeniou si Kipon) si Macedonia (Evzonon).

Coloanele de autocamioane in asteptare, in unele puncte, au lungimea de aproximativ 15 km.Circulatia autoturismelor nu a fost perturbata.