Prezervativul va deveni obligatoriu pentru toti clientii prostituatelor din Germania, potrivit unei legi asupra careia coalitia de dreapta-stanga aflata la putere a ajuns la un acord marti, scrie AFP.

Ministerul Familiei a salutat compromisul asupra textului, dezbatut de luni intregi. Acesta ar urma sa asigure o mai buna protectie prostituatelor din Germania, unde prostitutia este legala din 2002.

Legea ar urma sa intre in vigoare in iulie 2017.

Principala masura a noii legi prevede ca prezervativul este obligatoriu iar cine nu respecta regula risca sa fie amendat.

Procedura de a deschide un bordel, pana acum foarte simpla, va deveni mai complicata. Cazierul judiciar al proprietarilor va fi analizat pentru a evita ca fosti membri ai retelelor de trafic de carne vie sa ajunga in fruntea unei astfel de case de toleranta.

Si masurile de igiena vor deveni mai stricte, iar prostituatele nu vor mai putea fi cazate in camerele in care isi primesc clientii, cum se intampla adeseori in prezent.

De asemenea, prostituatele vor trebui sa se inregistreze si sa vina periodic la serviciile de sanatate pentru prostituate.