Rusia va efectua zboruri de recunoastere in spatiul aerian turc, in perioada 1-5 februarie, in cadrul Acordului "Cer Deschis", anunta Statul Major al armatei turce, citat de editia online a ziarului Hurriyet, citeaza Mediafax.

Anuntul intervine la doar doua zile dupa ce Turcia a semnalat ca un avion militar rus de tip Suhoi Su-34 ar fi patruns din nou, in mod neautorizat, in spatiul aerian turc.

In virtutea Acordului "Cer Deschis", intrat in vigoare din 2006, avioane militare turce efectueaza misiuni de recunoastere in spatiul aerian rus de circa patru ori pe an. La randul sau, Rusia are dreptul la astfel de zboruri deasupra Turciei.

O serie de astfel de misiuni de recunoastere vor avea loc in intervalul 1-5 februarie, iar la bordul avioanelor ruse vor fi si experti militari turci.

In noiembrie 2015, armata turca a doborat un bombardier rus, la frontiera cu Siria, incident care a deteriorat puternic relatiile cu Moscova. Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a impus sanctiuni economice si a amenintat Turcia dupa acest incident.