Cel putin 70 de persoane si-au pierdut viata duminica intr-o tripla explozie in apropierea unui sanctuar siit de la periferia Damascului. Atentatul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

O masina capcana a explodat in fata unei statii de autobuz din vecinatatea moscheii Sayeda Zeinab, un important loc de cult al comunitatii siite care adaposteste mausoleul uneia dintre nepoatele profetului Mahomed, a transmis agentia oficiala Sana.

Ulterior, doi kamikaze si-au detonat centurile cu explozivi in momentul in care martorii se adunau la locul tragediei. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anuntat 71 de morti, printre care cinci copii. Mass-media oficiale siriene au anuntat moartea a cel putin 50 de persoane si peste 100 de raniti. Atentatul a fost revendicat rapid de johadistii Stat Islamic, intr-un comunicat publicat pe retele sociale.

"Doi soldati califatului au desfasurat operatiuni sinucigase intr-un cuib de necredinciosi din zona Sayeda Zeinab", a anuntat organizatia radicala sunnita.

Numerosi pelerini siiti din Iran, Irak, Golf si Liban merg zilnic in pelerinaj la sanctuarul Sayeda Zeinab.