Premierul Britanic David Cameron va cere puteri mai mari de a reduce imigratia din Uniunea Europeana in cadrul intalnirii cu presedintele Consiliului European Donald Tusk care urmeaza sa se desfasoare in decursul zilei de duminica, a declarat pentru Reuters o sursa din cabinetul de la Londra.

David CameronFoto: Gov.uk

Cameron va insista ca "frana de urgenta" propusa de UE, si anume de a nega ajutoarele sociale pentru imigranti, sa fie declansata imediat dupa referendumul din Marea Britanie pe tema apartenentei la Uniunea Europeana, a precizat sursa.

Liderul de la Londra a promis sa reformeze legaturile Marii Britanii cu UE. Acesta spera ca un nou acord de reforma va fi incheiat la summitul de luna viitoare, referendumul urmand sa aiba loc cat mai curand posibil.

Cameron crede ca propunerea actuala facuta de UE -care presupune o inghetare pe o perioada de pana la 4 ani a ajutoarelor sociale, in cazul in care statul membru reuseste sa convinga celelalte state ale Uniunii ca imigratia reprezinta o povara prea grea pentru sistemul sau social- are nevoie de o consolidare semnificativa si ar trebui sa poata fi aplicata atata timp cat este necesar pentru a rezolva problema de baza, a precizat sursa.

Totodata, premierul britanic vrea ca frana de urgenta sa fie tratat ca o masura temporara care sa deschida drumul pentru un mecanism permanent, a mai adaugat sursa.