Intre 50 si 100 de persoane mascate s-au adunat, vineri, in Sergels Torg, o mare piata pietonala din centrul capitalei Suediei, Stockholm, si au agresat migranti. Piata Sergels Torg este un loc unde se aduna fecvent tineri, oameni marginali si migranti minori neinsotiti. Atacatorii mascati par sa fie huligani sau sa aiba legatura cu miscarea neo-nazista, scrie AFP.

Oficial, nicio plangere a potentialelor victime nu a fost depusa la Politie pana sambata la orele pranzului.

Atacatorii au agresat "persoane care pareau sa fie staine", potrivit martorilor.

La inceputul acestei saptamani, un solicitant de azil, minor, a fost arestat in Suedia, fiind pricipalul suspect pentru uciderea cu arma alba a unei angajate a centrului de primire a refugiatilor unde tanarul era cazat, a anuntat politia suedeza. Victima este o tanara de 22 de ani, care a murit la spital, din cauza ranilor grave. Anchetatorii au stabilit ca principalul suspect este un rezident al acestui centru pentru adolescenti cu varste intre 14-17 ani, dar au refuzat sa dea detalii despre identitatea si cetatenia acestuia.

Autoritatile suedeze, depasite de afluxul migrantilor, au impus de la inceputul acestui an obligativitatea ca cei care doresc sa strabata cu trenul sau cu autocarul podul de la Ostersund, principala poarta de acces in regat al refugiatilor, sa prezinte documente de identitate.

Suedia, care inregistreaza peste 20 % de rezidenti de origine straina, isi deschisese larg portile in fata refugiatilor. Regatul scandinav, care are 9,8 milioane de locuitori, a primit peste 160.000 in anul 2015 si asteapta 170.000 in 2016.