O drona militara iraniana a survolat, in cursul unui exercitiu, un portavion american aflat in Golful Persic, incident catalogat "anormal" si "lipsit de profesionalism" de Fortele Navale ale Statelor Unite, anunta Mediafax, citand CNN. Un post al televiziunii publice iraniene a prezentat vineri imagini filmate de o drona militara care survola ceea ce pare a fi un portavion american. Regimul islamist de la Teheran nu precizeaza cand a avut loc incidentul, mentionand doar ca a fost in timpul unui exercitiu militar.

Comandorul Kevin Stephens, purtatorul de cuvant al Flotei a V-a a SUA, cu baza in Bahrain, a declarat ca un aparat aerian fara pilot a zburat, pe 12 ianuarie, in apropierea unui portavion francez si "chiar pe deasupra" portavionului american Harry S. Truman, in timp ce navele se aflau in apele internationale, in Golful Persic.

"Drona nu a reprezentat niciun pericol, nu era dotata cu armament. Insa este un gest anormal si lipsit de profesionalism", a precizat Stephens.

Referindu-se la imaginile difuzate de Iran, Stephens a precizat ca Fortele Navale americane nu pot confirma autenticitatea acestora, explicand ca "exista inregistrari video similare care pot fi gasite pe Internet".