Postul de televiziune Fox News il acuza pe magnatul Donald Trump, considerat favorit in cursa republicana pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale din SUA, ca ar fi cerut o "donatie" in valoare de 5 milioane de euro pentru campania sa electorala in schimbul participarii la ultima dezbatere a candidatilor republicani, care a avut loc joi seara, scrie Chicago Tribune.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Echipa de campanie a lui Trump anuntase inca de marti ca miliardarul american nu va participa la dezbaterea televizata a partidului sau din Des Moines.

Presa a scris, vineri, dupa dezbatere, ca Donald Trump a fost marele castigator al acesteia, fara sa participe, in conditiile in care numele sau a fost cel mai frecvent cautat pe Google in timpul dezbaterii. Magnatul american a dominat si postarile pe retelele de socializare din timpul evenimentului.

Conflictul dintre Donald Trump si Fox News este unul vechi. Presa a scris ca Trump a ales sa boicoteze dezbaterea republicanilor dupa ce Fox News, organizatorul dezbaterii, a refuzat sa o inlocuiasca pe jurnalista Megyn Kelly din postura de moderator. Donald Trump si Megyn Kelly au avut un conflict in luna august, tot in timpul unei dezbateri a candidatilor republicani. Atunci, Trump a considerat ca Megyn Kelly i-a pus intrebari incomode si a sugerat ca jurnalista ar fi fost in perioada menstruatiei.

Donald Trump este considerat favorit la castigarea cursei republicane pentru desemnarea unui candidat al partidului la alegerile prezidentiale din acest an.

Omul de afaceri, care nu a detinut niciodata o functie in cadrul administratiei americane, a subliniat, pe parcursul campaniei, ca cel mai important atu al sau este averea sa, care s-ar ridica la 8 miliarde de dolari. Magnatul american a subliniat de mai multe ori ca isi va folosi propria avere pentru a candida la prezidentiale.

Trump a afirmat ca va cheltui pana la un miliard de dolari din propria avere pentru finantarea campaniei prezidentiale si nu va cere donatii de la lobbysti. Astfel, daca castiga alegerile, Trump sustine ca nu va avea nicio datorie politica catre marii sai donatori din lumea politica sau a afacerilor, asemenea altor candidati.