O profesoara de engleza a fost arestata joi, acuzata ca a fost un complice "esential" pentru trei detinuti care au evadat saptamana trecuta dintr-o inchisoare din California, relateaza AFP.

Nooshafarian Ravaghi, 44 de ani, a dat lectii de engleza unuia dintre evadati, Hossein Nayeri, 37 de ani si considerat de autoritati ca periculos si probabil inarmat, asemenea celorlalti doi evadati, potrivit Agerpres.

Potrivit sergentului Jeff Hallock de la biroul serifului din Orange County, la periferia orasului Los Angeles (vestul SUA), Nooshafarian Ravaghi este "un complice esential" in spectaculoasa evadare care a avut loc vinerea trecuta.

Cu toate acestea, profesoara a negat ca le-a furnizat detinutilor instrumentele pe care le-au utilizat pentru a taia gratarul de la o gura de aerisire si a impleti o coarda din cearceafuri pentru a cobori de pe acoperisul institutiei penitenciare.

Potrivit sergentului Hallock, anchetatorii sunt de parere ca cei trei detinuti au furat sambata un microbuz alb GMC Savana, de la o "terta persoana", in sudul orasului Los Angeles, si ca de atunci traiesc in masina.

El a mai precizat in cursul unei conferinte de presa ca vreo 10 persoane au fost arestate in relatie cu ancheta asupra acestei spectaculoase evadari.

Hossein Nayeri a disparut saptamana trecuta de la inchisoarea din Orange, in apropiere de Los Angeles, impreuna cu Jonathan Tieu, 20 de ani, si Bac Duong, 43 de ani.