Comitetul electoral peruan a anuntat miercuri ca ar putea interzice candidatura unuia dintre favoritii in cursa prezidentiala daca o universitate din Spania confirma acuzatiile de plagiat ce i se aduc acestuia, informeaza Reuters.

Cesar Acuna, fost guvernator si bogat om de afacri, pe locul doi in cele mai recente sondaje de opinie, neaga ca ar fi copiat fragmente extinse din lucrarile altor persoane, fara a le cita, in teza sa de doctorat din 2009 pe tema educatiei.

Universitatea Complutense din Madrid a deschis o ancheta dupa ce mai multi utilizatori Twitter l-au acuzat pe Acuna de plagiat invocand mai multe pagini din lucrarea sa.

"Daca ii retrag diploma sau titlul, evident asta ar insemna fals (...) Va fis scos din cursa daca e vorba de acte de fals", a declarat Francisco Tavara, presedintele Juriului National pentru Alegeri din Peru.

Acuna, care cu ocazia unui targ de carte s-a laudat ca nu citeste niciodata, detine 3 universitati private in Peru iar principala sa tema de campanie a fost imbunatatirea educatiei. In decembrie, Acuna declara pentru Reuters ca, in opinia sa, este cotat bine in sondaje pentru ca peruvienii vor un lider onest si muncitor.