Politia a arestat sase dintre militantii antiguvernamentali inarmati care ocupau ilegal un parc natural din statul american Oregon de trei saptamani, iar unul dintre militanti a fost ucis intr-un schimb de focuri cu fortele de ordine, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Liderul miscarii, Ammom Bundy, in varsta de 40 de ani si originar din statul vecin Idaho, face parte dintre cele sase persoane arestate, potrivit unui comunicat al politiei federale (FBI) si locale.

'Marti, spre ora 16:25 (00:25 GMT), politia federala (FBI) si politia statului Oregon (vestul SUA) au lansat o operatiune pentru a opri unii indivizi legati de ocuparea armata a parcului national Malheur', arata comunicatul.

'Au fost trase focuri de arma' si 'o persoana care era vizata de o probabila arestare a decedat', adauga politia.

'O alta persoana care a suferit rani care nu-i pun viata in pericol a fost transportata la un spital local pentru a fi tratata' si se afla in stare de arest, continua comunicatul FBI si al politiei din Oregon.

Fratele lui Ammon Bundy, Ryan, face parte de asemenea dintre cele sase persoane arestate in cursul unei operatiuni care a avut loc 'de-a lungul autostrazii 395', precizeaza comunicatul fortelor de ordine.

Ocuparea parcului Malheur, situat intr-o regiune retrasa si rurala a Oregonului, a inceput in 2 ianuarie ca urmare a unei manifestatii in sprijinul a doi crescatori de vite locali, condamnati la inchisoare pentru ca ar fi incendiat terenuri federale.

Cei doi fermieri s-au prezentat de buna voie la penitenciar pentru a-si executa pedeapsa si s-au desolidarizat de ocuparea parcului.