Exploratorul Henry Worsley, care a fost foarte aproape sa devina primul om care traverseaza Antarctica singur si fara ajutor extern, a murit in aceasta incercare, informeaza The Guardian.

Henry Worsley a murit dupa ce a incercat sa traverseze fara ajutor AntarcticaFoto: Captura YouTube

Fostul ofiter de armata, in varsta de 55 de ani, a murit din cauza cedarii organelor interne dupa ce a fost recuperat pe cale aeriana in cea de-a 71-a zi a tentativei sale de a traversa continentul fara niciunun ajutor.

Acesta era la doar 48 de kilometri de recordului, dupa ce mersese 1.470 km. de unul singur -inclusiv trecand pe la Polul Sud - cand a fost nevoit sa ceara ajutor din cauza epuizarii si a deshidratarii severe.

Dupa ce a petrecut doua zile incapabil sa se miste din cortul sau, Worsley a decis sa renunte la aventura.

El a fost dus pe cale aeriana la un spital din Puntas Arenas unde a fost operat si unde doctorii au descoperit ca abdomenul era infectat cu peritonita bacteriana. Worsley a murit duminica.

Exploratorul incerca sa realizeze acest record pentru Endeavour Fund, o organizatie de caritate carmuita de Fundatia Regala a Ducelui si Ducesei de Cambridge si a Printului Harry.

Exploratorul a transmis si un emotionant ultim mesaj.

“Nu mai am nici timp nici rezistenta fizica, o pura inabilitate de a impinge un ski in fata celuilalt pentru a-mi atinge scopul”: