Un solicitant de azil, minor, a fost arestat luni in Suedia, fiind acuzat ca a injunghiat mortal o angajata a centrului de primire in care locuia, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Victima, o tanara de 22 de ani, a fost injunghiata in cursul diminetii in centrul din Mölndal, in apropiere de Göteborg (sud-vest), si a murit la spital.

BBC afirma ca victima se numea Alexandra Mezher si avea origini libaneze.

Principalul suspect locuia in acest centru destinat adolescentilor cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, dar a refuzat sa ofere precizari legate de identitatea sau nationalitatea sa.

"Acest tip de interventii sunt din ce in ce mai dese. Suntem confruntati cu mai multe incidente de acest tip", a declarat un purtator de cuvant al politiei, Thomas Fuxborg.

Directorul politiei nationale, Dan Eliasson, a aratat ca sosirea unui numar mult mai mare de migranti fata de cel obisnuit (163.000 in 2015, la o populatie de 9,8 milioane de locuitori) a pus sub presiune fortele de ordine in intreaga tara.

"Suntem nevoiti sa raspundem la numeroase tulburari la adresa ordinii publice in centrele pentru solicitantii de azil. In anumite locuri, aceste interventii necesita resurse politienesti considerabile. Nu acesta era cazul acum sase luni si nu mai putem reactiona eficient in alte domenii", a spus acesta, pentru agentia de presa TT.

Afluxul de migranti a determinat Suedia sa reimpuna controale la granitele sale, incepand cu noiembrie.

Oficiul national pentru migratie gazduia la 1 ianuarie circa 101.000 de persoane, respectiv 1% din populatia tarii.