Prim-ministrul britanic David Cameron si cancelarul german Angela Merkel au subliniat, luni, ca "mai este inca mult de lucru" inainte de a ajunge la un acord asupra reformelor Uniunii Europene cerute de Londra pentru a ramane in blocul celor 28, informeaza AFP si Reuters.

In timpul unei convorbiri telefonice, cei doi lideri au abordat de asemenea criza migrantilor, potrivit unui comunicat al biroului prim-ministrului britanic, potrivit Agerpres.

Cameron apara patru mari axe de reforme pe care incearca sa le obtina de la partenerii sai europeni inainte de a organiza, pana la sfarsitul anului 2017, un referendum asupra mentinerii sau nu a tarii sale in UE.

El spera sa ajunga la un acord cu liderii UE asupra planurilor sale de a negocia relatia Marii Britanii cu blocul la summitul de pe 18-19 februarie, aminteste Reuters.

Cei doi lideri au convenit ca "exista progrese de la summitul european din decembrie si o reala bunavointa in cadrul UE pentru a raspunde preocuparilor poporului britanic in legatura cu cele patru puncte", potrivit comunicatului.

"Ei au ajuns la concluzia ca mai este inca mult de lucru pana la summitul european din februarie pentru a gasi solutii adecvate", adauga comunicatul.

In legatura cu problema migratiei, Cameron si Merkel au subliniat ca "o frontiera europeana externa solida si o cooperare stransa cu Turcia sunt esentiale".

In cursul unei intalniri tensionate a ministrilor de interne din cele 28 de tari luni la Amsterdam, Austria si Germania au cerut insistent Greciei sa-si controleze mai bine frontiera cu Turcia, devenita principala poarta de intrare a migrantilor in UE, aminteste France Presse.