Magnatul Michael Bloomberg, proprietarul unui trust media si fost primar al orasului New York, le-a cerut consilierilor sa elaboreze un plan pentru eventuala sa candidatura, ca independent, la functia de presedinte al Statelor Unite, informeaza cotidianul New York Times, citat de Mediafax.

Michael BloombergFoto: Agerpres/AP

Consilierii omului de afaceri, a saptea cea mai bogata persoana din Statele Unite si a 13-a din lume, au declarat ca Bloomberg este incurajat sa candideze in contextul in care in tabara republicana domina Donald Trump, iar in cea democrata se observa o ascensiune a lui Bernie Sanders, care se pare ca o va depasi pe Hillary Clinton.

Michael Bloomberg, care are o avere estimata la 41 de miliarde de dolari, s-a gandit si in trecut sa candideze la functia de presedinte al SUA ca independent, dar a ajuns mereu la concluzia ca nu putea castiga.

Tinand cont de situatia politica inaintea scrutinului din 2016, Bloomberg este increzator ca ar avea o sansa.

Michael Bloomberg, in varsta de 73 de ani, a facut pasi concreti spre lansarea campaniei electorale, indicandu-le prietenilor si consilierilor ca ar vrea sa aloce un miliard de dolari din fonduri proprii in acest scop.

Michael Bloomberg ar urma sa anunte la inceputul lunii martie decizia de a candida la presedintia Statele Unite ca independent.

Michael Bloomberg a fost primar al orasului New York in perioada 2002-2013 si este proprietarul si presedintele trustului de analize financiare Bloomberg L.P, cu sediul in Manhattan (New York).