Vicepresedintele SUA Joseph Biden a cerut o schimbare de mentalitate din partea Administratiei de la Ankara fata de presa, denuntand ingradirea libertatii de exprimare, reducerea la tacere a disidentilor si a jurnalistilor critici, precum si retrictionarea accesului la site-uri de socializare.

Joe BidenFoto: HotNews / Dan Popescu

Aflat intr-o vizita de doua zile in Turcia, Joseph Biden a denuntat campania Administratiei presedintelui Recep Tayyip Erdogan impotriva jurnalistilor, a adversarilor politici si a membrilor lumii academice, dupa arestarea a zeci de profesori universitari care au criticat operatiunile militare in regiunile kurde, scrie Mediafax.

In cursul unei intrevederi private cu jurnalisti turci si cu reprezentanti ai societatii civile, vicepresedintele Statelor Unite a laudat relatiile bilaterale cu Turcia.

"Dar... atunci cand institutiile de presa sunt intimidate, cand jurnalistii sunt inchisi pentru atitudinea critica, cand accesul la Internet este restrictionat, cand sunt inchise site-uri de socializare, cand peste 1.000 de membri ai lumii academice sunt acuzati de tradare pentru simpla semnare a unei petitii, acesta nu este un exemplu care sa fie dat in regiune", a spus vicepresedintele Statelor Unite, citat de ziarul The Washington Post.

Administratia Barack Obama si-a atras in mai multe randuri critici pentru refuzul de a atrage atentia regimului de la Ankara in legatura in incalcari ale drepturilor omului.