O fata palestiniana de 13 ani a fost impuscata mortal de un agent de securitate israelian pe care a incercat sa-l injunghie in Cisiordania, a anuntat politia israeliana sambata, potrivit Reuters.

Palestiniana de 13 ani, ucisa cand ataca un agent de securitate israelianFoto: Captura YouTube

Este doar ultima victima intr-o escaladare a violentelor inceputa acum aproape patru luni, la un deceniu dupa ce revolta palestiniana se domolise.

Incidentul vine dupa alte doua injunghieri realizate de adolescenti palestinieni in aceasta saptamana.

Purtatoarea de cuvant a politiei, Luba Samri a spus ca investigatia preliminara arata ca adolescenta ‚s-a certat cu familia si a parasit casa cu un cutit si hotarata sa moara”.

Tinand cutitul, ea a alergat spre agentul de securitate la intrarea in colonia Anatot, iar acesta a deschis focul spre ea, a spus Samri. Tatal ei a ajuns la locul incidentului la putin timp dupa aceea si a fost arestat.

De la inceputul lunii octombrie, fortele israeliene au ucis cel putin 149 de palestinieni, 95 dintre ei fiind atacatori, potrivit autoritatilor. Restul au murit mai ales in timpul unor proteste violente.

Injunghierile, impuscaturile si atacurile cu masini folosite ca arme de palestinieni au dus la moartea a 25 de israelieni si a unui cetatean american.