Ministerul Justitiei al Republicii Moldova a refuzat sa inregistreze Partidul "Platforma Demnitate si Adevar", au anuntat liderii Platformei in timp ce protestau joi in fata cladirii ministerului, insotiti de mii de oameni, informeaza Agerpres citand presa moldoveana.

"Am luat decizia sa schimbam Partidul Forta Poporului in Partidul Platforma Demnitate si Adevar, insa astazi ne-au anuntat ca nu ne inregistreaza partidul. Acesti indivizi se joaca cu focul. Nu au nimic in comun cu adevarul si demnitatea. Au gasit motive ca nu am fi platit o taxa care, de fapt, era platita. Ar fi putut spune acest lucru in ziua in care am depus actele, dar au tinut pana in ultimul moment. Este o tentativa de a nu ne admite la alegeri", a declarat liderul Platformei DA in timpul protestului.

Cu toate acestea, liderul Platformei DA, Andrei Nastase, a declarat ca formatiunea pe care o conduce si despre care sustine ca este "pro-europeana", "pro-democratica" si "anti-Plahotniuc", va participa oricum la urmatoarele alegeri parlamentare.

De asemenea, Andrei Nastase a indemnat oamenii sa vina din nou la protest duminica, 24 ianuarie, ora 11.00, in Piata Marii Adunari Nationale.

Partidul Forta Poporului a fost creat in 2013. La 13 decembrie 2015, Partidul Forta Poporului a anuntat ca isi schimba denumirea in cea de Partidul "Platforma Demnitate si Adevar", iar lider al formatiunii a devenit Andrei Nastase, care l-a inlocuit in aceasta functie pe Nicolae Chirtoaca, analist politic si fost ambasador al Republicii Moldova in SUA.

La Chisinau au continuat joi protestele impotriva noului guvern condus de Pavel Filip (PD), investit miercuri de parlamentul Republicii Moldova pe fondul unor manifestatii ample care au degenerat in violente. Mii de oameni au cerut anularea votului de investire a guvernului premierului Pavel Filip si organizarea de alegeri anticipate. Organizatorii manifestatiilor sunt platforma civica "Dreptate si Adevar" si formatiunile de stanga pro-ruse Partidul Socialistilor (PSRM), condus de Igor Dodon, si Partidul Nostru, condus de Renato Usatii.