Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut joi o convorbire telefonica cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, informeaza un comunicat al Presedintiei Republicii Moldova postat pe site-ul institutiei. Convorbirea are loc in contextul crizei politice de la Chisinau.

"Au fost abordate relatiile bilaterale moldo-romane si situatia social-politica din Republica Moldova. Presedintele Iohannis a notat faptul ca, prin investirea noului Guvern in Republica Moldova s-a facut un pas important in depasirea crizei politice si in ideea implementarii Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana", scrie sursa citata.

De asemenea, a fost reafirmata disponibilitatea celor doua tari de a coopera intens in plan politic, economic si social. Presedintele Timofti i-a multumit omologului sau roman pentru sustinerea constanta pe care o acorda Romania Republicii Moldova.

Klaus Iohannis l-a invitat pe Nicolae Timofti sa efectueze o vizita oficiala in Romania, invitatie care a fost acceptata si care ar urma sa aiba loc in viitorul apropiat, mai scrie comunicatul de presa.