Iarna soseste tarziu dar in forta in estul Statelor Unite: furtuna Jonas urmeaza sa aduca vineri si sambata pana la 60 cm de zapada in unele regiuni, in special in Washington, situatie nemaintalnita in ultimul sfert de secol, cu vanturi care vor sufla cu pana la 90 km/h, potrivit AFP.

"O furtuna hibernala de anvergura va afecta o parte a estului SUA intre vineri si sambata seara cu caderi puternice de zapada, ploaie inghetata, vanturi puternice si inundatii in zonele de coasta", au avertizat meteorologii.

Au fost emise avertizari pentru 15 state, de la Atlantic (intre New York si Carolina de Sud) pana in Arkansas, in centru.

Centrul furtunii ar urma sa genereze pana la 60 cm de zapada in unele locuri, in special in capitala federala sau in Baltimore.

Daca previziunile se concretizeaza, Jonas se va plasa pe locul doi in ceea ce priveste cele mai puternice caderi de zapada in doua zile in Washington, dupa stratul de 66 cm al furtunii "Knickerbocker" in 1922.

O suta de oameni au murit atunci dupa prabusirea acoperisului Knickerbocker Theatre, o sala de cinema, sub greutatea zapezii. In trei zile, capitala americana a fost acoperita de un strat de zapada de 71 cm, un record din 1884.