Mai multe personalitati de prim plan au semnat o petitie initiata on-line miercuri si destinata sa denunte derapajele verbale ale candidatului la primarele republicane americane Donald Trump, anunta AFP, citata de Agerpres.

"Stop Hate Dump Trump" ("stop urii, sa scapam de Trump") a fost lansata de Eve Ensler, autoarea piesei "Monoloagele vaginului", de realizatoarea de documentare Jodie Evans si profesorul universitar Kimberle Crenshaw.

Actorii Harry Belafonte si Danny Glover, regizorul Jonathan Demme, precum si actritele Kerry Washington, Jane Fonda si Rosanna Arquette fac, de asemenea, parte dintre initiatori.

"Oferim americanilor posibilitatea de a fi ascultati si de a actiona, in contextul in care campania lui Trump castiga teren folosind tot mai mult discursul sau de ura si dezbinare", a explicat Eve Ensler, citata de site-ul stophatedumptrump.com.

"Vrem, de asemenea, sa prevenim politicienii si mass-media ca au o responsabilitate in normalizarea discursului extremist al lui Trump tratandu-l ca divertisment", a adaugat ea.

"El a deschis drumul" derapajelor verbale, de care ulterior s-au facut vinovati si alti candidati, a subliniat Jodie Evans.

De la debutul campaniei sale, Donald Trump a lasat sa se subinteleaga, printre altele, ca populatia venita din Mexic este alcatuita in mare parte din "criminali" si "violatori".

El a mai afirmat ca, daca va fi ales, ii va impiedica pe cetatenii straini de religie musulmana sa intre in Statele Unite, masura menita, in opinia lui, sa combata amenintarea terorista.