De la Toronto la Vancouver, mai multe orase mari au cerut miercuri guvernului federal sa suspende sosirea refugiatilor sirieni, declarandu-se incapabile sa le ofere locuinte corespunzatoare dupa instalarea iernii, relateaza AFP si Agerpres.

Ministrul federal al imigratiei, John McCallum, a fost de acord cu dificultatile prezentate si a hotarat sa ii transfere pe noii veniti catre alte orase, pana cand situatia va reveni la normal.

Pe langa Toronto si Vancouver, Ottawa si Halifax au cerut, de asemenea, o pauza in procesul de primire, din cauza lipsei de locuinte disponibile si a penuriei de mana de lucru pentru a incadra sosirile masive de refugiati sirieni.

"Locuintele constituie o provocare, dar cred ca suntem pe cale sa rezolvam aceasta problema", a tinut sa adauge John McCallum, in cursul unui briefing de presa.

"Numarul avioanelor (care transporta refugiati sirieni) nu incetineste deloc", a dat el asigurari, notand ca, "daca unele sate sau orase au nevoie de o pauza, alte locuri din Canada ii vor putea primi pe refugiati".

De la inceputul lunii noiembrie si pana la 19 ianuarie, in Canada au intrat 11.866 de refugiati sirieni, iar alti 5.829, aflati in Iordania sau Liban, au primit dreptul de a se instala in tara nord-americana.

Conform promisiunilor facute in campania electorala de noul premier liberal Justin Trudeau, in total 25.000 de refugiati sirieni trebuie sa ajunga pana la sfarsitul lui februarie pe aeroporturile din Montreal si Toronto.