​Un copil musulman in varsta de 10 ani ce a scris ca locuieste intr-o "casa de teroristi" (terrorist house), in loc de "casa terasata"(terraced house) in timpul unei ore de engleza a fost interogat de politie, informeaza The Telegraph.

Profesorii au fost obligati sa raporteze suspiciunea activitatii teroriste din cauza Actului de Securitate si Contra-Terorism ce a devenit lege anul trecut.

Familia baiatului a declarat ca este socata de tratamentul pe care l-a primit baiatul luna trecuta si a cerut scuze din partea scolii si a politiei.

"Iti poti imagina ca i se poate intampla unui barbat de 30 de ani, dar nu unui copil. Daca profesorii aveau indoieli, trebuiau sa fie despre ortografia lui. Nu ar trebui sa faca un copil sa treaca prin asa ceva. Acum ii e frica sa scrie, sa-si foloseasca imaginatia" a declarat varul baiatului pentru BBC.

Miqdaad Versi, membru al Consiliului Musulmanilor din Marea Britanie a declarat ca este constient de zeci de alte cazuri asemanatoare.

"Sunt preocupari importante ca oamenii ce isi duc viata de zi cu zi sunt vazuti printr-o prisma a securitatii si sunt vazuti ca potentiali teroristi, nu ca studenti sau elevi" a declarat acesta referindu-se la strategia anti-terorism a guvernului din Marea Britanie.

Un purtator de cuvant al politiei din Lancashire a declarat ca "acest caz a fost transmis catre politie, dar a fost trimisa o divizie de la serviciile sociale, nu de la Prevenire".

Pe Twitter, oamenii au blamat actiunea politiei, folosindu-se de hashtagul #IGrewUpinATerroristHouse"