Statul Islamic a anuntat planuri prin care va taia salariile membriilor din Siria si Irak din cauza razboiului pe mai multe fronturi ce ataca economia reala, informeaza The Guardian.

Gruparea Statul Islamic Foto: Captura YouTube

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, ce se bazeaza pe o retea de activisti, medici si luptatori din Siria pentru informatii legate de ISIS, a publicat o declaratie oficiala a grupului militant prin care a anuntat taierile salariale.

"Din cauza circumstantelor exceptionale prin care Statul Islamic trece, o decizie a fost luata pentru a taia salariile mujahidinilor la jumatate. Nimeni nu va fi exceptat de aceasta decizie indiferent de pozitie, dar distributia de mancare va continua in mod normal" arata declaratia grupului militant.

Conform sefului Observatorului Rami Abdel Rahman, taierile ar duce salariile la un nivel de 200 de dolari pentru militanti.

Luptatorii straini, ce erau platiti dublu fata de sirienii militanti, vor avea salariile reduse la 400 de dolari, a mai adaugat Abdel Rahman pentru AFP.

Problemele financiare pot fi urmare a atacurilor aeriene asupra infrastructurii petroliere din Siria si Irak.

Observatorul a notat si ca SI a eliberat 270 de civili, in principal femei si copii, din cei 400 capturati in zona de est a orasului Deir al-Zor.