Barbati inarmati neidentificati au atacat, miercuri, o universitate in nord-vestul Pakistanului, a declarat vicepresedintele institutiei pentru AFP. In universitatea Bacha Khan din Charsadda, un oras aflat la aproximativ 50 de km. de Peshawar erau 3.000 de persoane.

UPDATE 10.58Cel putin 19 persoane au fost ucise si zeci au fost ranite in incident, iar autoritatile inca cerceteaza campusul pentru a vedea daca mai exista vreun atacator ascuns.

Un oficial din domeniul securitatii a spus ca bilatul mortilor ar putea urca chiar si pana la 40. Printre cei deja gasiti morti se numara studenti, agenti de paza, politisti si cel putin un profesor.

Impuscaturile au durat mai multe ore, iar patru militanti au fost ucisi, a anuntat armata. Atacul a venit la putin peste un an dupa ce mai multi talibani au ucis 134 de elevi dintr-o scoala a armatei aflata in apropierea Peshwar.

Agentia Reuters a scris ca trei barbati inarmati au intrat in salile de clasa si au deschis focul asupra studentilor si profesorilor.

Shabir Khan, un lector din cadrul catedrei de limba engleza, a declarat ca era pe cale sa paraseasca universitatea cand au inceput impuscaturile.

"Cei mai multi dintre studenti si personalul didactic erau in clase, atunci cand au inceput focurile", a spus Khan citat de Reuters. "Nu am nici o idee despre ce se intampla, dar am auzit un oficial de securitate vorbind la telefon cu cineva si spunand ca multi oameni au fost ucisi sau raniti".