​Ministrul Educatiei din Republica Komi neaga ca au fost arse peste 50 de manuale publicate cu ajutorul Fundatiei Soros intr-un campus universitar. Reactia oficialului rus vine dupa ce, joi, presa a scris despre incinerarea a zeci de carti, a caror traducere si publicare a fost finantata de ONG-ul lui George Soros, declarat indezirabil in Rusia inca din noiembrie 2015,relateaza The Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialul rus sustine ca informatiile oferite de catre decanul facultatii implicate in scandal ar fi fost interpretate gresit de catre media. Acesta sustine ca, in schimb, cartile au fost retrase din biblioteca facultatii si trimise in depozit. Un reprezentant al institutiei de invatamant a afirmat ca incendierea cartilor considerate inutile sau invechite este o practica comuna.

Reactii au venit si de la Kremlin, unde Ministrul Culturii a condamnat gestul si a declarat ca va conduce o investigatie pentru a descoperi daca manualele chiar au fost arse.

In noiembrie 2015, Soros Foundation a fost declarata “indezirabila” in Rusia, iar parchetul general a sustinut ca pune in pericol ordinea constitutionala si securitatea tarii.

ONG-urile declarate “indezirabile” sunt obligate sa-si incheie operatiunile in Rusia