Un al cincilea american detinut in Iran - un student - a fost eliberat, intr-un gest care nu are legatura cu schimbul de detinuti de sambata dintre cele doua tari, au anuntat sambata oficiali americani, relateaza Mediafax citand AP.

Studentul - identificat drept Matthew Trevithick - a fost eliberat in mod independent fata de schimbul de detinuti de sambata si se afla deja in frum catre casa, au declarat acesti oficiali sub protectia anonimatului, deoarece nu au fost autorizati sa faca declaratii publice in acst sens.

Iranul a eliberat sambata patru detinuti americani de origine iraniana, in schimbul a sapte iranieni incarcerati sau inculpati in Statele Unite.

Trevithick a fost retinut recent in Iran, a declarat un oficial de rang inalt din cadrul Administratiei americane, citat de CNN.

Oficiali citati de postul american au confirmat ca studentul nu a fost eliberat in cadrului schimbului, care a fost negociat in secret timp de peste un an de zile.

In plus, iranienii se angajeaza prin acest acord sa "continue cooperarea cu Statele Unite in vederea stabilirii locului unde se afla Robert Levinson", a declarat un oficial american.

Levinson este un fost agent FBI si angajat CIA care a fost dat disparut in Iran in 2007, intr-o misiune in domeniul informatiilor, potrivit postului american, care precizeaza ca Iranul a negat ca l-ar detine.