Doi cetateni australieni, un medic si sotia sa, au fost rapiti in noaptea de vineri spre sambata in nordul Burkinei Faso, in apropiere de granita cu Mali, a anuntat sambata Ministerul Securitatii din aceasta tara vest-africana, informeaza Reuters.

UPDATE Ministrul comunicatiilor burkinez a precizat ca este vorba despre un cuplul de australieni si nu despre austrieci, cum se anuntase initial.

Rapirea a avut loc in regiunea Baraboule, a precizat ministerul intr-un mesaj trimis presei.

La aceasta ora nu este clar daca rapirea este legata de atacul de peste noapte asupra unui hotel din fosta capitala a tarii - cunoscut pentru clientela internationala -, revendicat de ramura locala a al-Qaida.

Un purtator de cuvant al ministerului, Abi Ouattara, citat de AP, a declarat ca autoritatile nu stiau, imediat, de cand se aflau cei doi austrieci in localitatea Baraboule din provincia Soum (nord), situata in Sahel, unde desfasurau activitati de voluntariat, relateaza Mediafax.

Atacul, lansat vineri seara la hotelul Splendid, frecventat de straini, situat in cartierul de afaceri din capitala, a fost revendicat de Al-Qaida in Magrebul Islamic (AQMI), a anuntat organizatia SITE, specializata in supravegherea retelelor islamiste.

Intr-un comunicat, AQMI preciza ca atacul este opera uneia dintre filialele sale - Al Mourabitoune - o grupare condusa de catre jihadistul algerian Mokhtar Belmokhtar, care a revendicat luna trecuta atacul de la hotelul Radisson din Bamako, in Mali.

In mai 2015, gruparea islamista Al Mourabitoune a anuntat ca detine un cetatean roman, rapit in aprilie, intr-o mina din nordul Burkina Faso.

Grupari islamiste au comis, in ultimii ani, numeroase atacuri in tari din Africa de Vest care se invecineaza cu Sahelul.