Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii care se deplaseaza pe teritoriul Republicii Bulgaria asupra faptului ca Institutul bulgar de Meteorologie si Hidrologie a instituit pentru perioada 16 - 17 ianuarie 2016, mai multe coduri de vreme rea.

Astfel, a fost emis cod portocaliu pentru ninsori/zapada, polei si vant puternic in judetele Loveci, Veliko Tarnovo, Gabrovo, Sofia, Pazardjik, Pernik, Kyustendil si cod galben pentru ninsori/zapada, polei si vant puternic in judetele Vidin, Montana, Vrata, Pleven, Ruse, Tirgoviste, Razgrad, Silistra, Sumen, Plovdiv, Stara Zagora, Kardjali, Smolyan si Blagoevgrad.

Agentia "Infrastructura Rutiera" recomanda conducatorilor auto sa porneasca la drum numai cu autovehicule echipate cu anvelope / pneuri adecvate sezonului de iarna, sa conduca cu viteza adaptata la conditiile meteorologice pentru anotimpul rece si sa respecte instructiunile Politiei rutiere.

Cetatenii romani aflati in trafic pe teritoriul Bulgariei si care se confrunta cu probleme deosebite sunt sfatuiti sa apeleze numarul de urgenta "112".