Mentinerea zonei Schengen a UE de libera circulatie fara pasaport este cruciala pentru cooperarea si bunastarea economica a zonei monedei unice, a declarat presedintele ministrilor de finante din zona euro Jeroen Dijsselbloem joi reporterilor, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Solicitat sa explice legatura dintre zona de libera circulatie fara pasaport si euro, facuta de cancelarul german Angela Merkel si presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, Dijsselbloem a spus ca mentinerea Schengen este cruciala pentru idealul politic al Europei si frontierele ei deschise.

"Este crucial pentru cooperarea economica si dezvoltarea Europei", a declarat el. "Pentru a stabili ca avem nevoie sa ne protejam frontierele externe si sa facem asta foarte repede, avem nevoie sa lucram indeaproape cu Turcia", a adaugat el.

"Ceea ce se intampla acum, este ca tot mai multe state membre iau individual masuri la frontierele lor, in procedurile lor de azil etc. Trebuie sa fim foarte atenti "acest lucru devine o spirala negativa ce merge in jos, in jos si in jos. Eu nu vreau acest lucru", a mai spus Dijsselbloem, citat de Reuters.