Teroristul sinucigas care a ucis marti zece turisti germani in centrul turistic al Istanbulului declarase in fata autoritatilor turce ca a decis sa plece din Siria pentru a fugi de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), care i-a ucis mai multi membri ai familiei, el sustinand de asemenea ca dorea sa ajunga in Europa, scrie joi cotidianul Hurriyet, potrivit Agerpres.

El s-a prezentat pe 5 ianuarie impreuna cu alte patru persoane la Oficiul de Imigrari din Istanbul pentru a solicita permisiunea de sedere temporara in Turcia. A spus ca il cheama Nabil Fadli si ca s-a nascut in anul 1988 in Arabia Saudita.

"Am pierdut multi membri ai familiei in atacurile SI. Am scapat de un atac si am venit in Turcia. Vreau sa ajung in Europa", astfel si-a motivat el cererea formulata in fata autoritatilor turce. Acum acestea din urma investigheaza daca identitatea prezentata este adevarata si incearca sa contacteze posibili membri ai familiei sale pentru efectuarea unor teste ADN.

Conform datelor disponibile pana in prezent, jihadistul a intrat in Turcia ilegal cu ajutorul unor contrabandisti, iar inainte de a ajunge la Istanbul a stat o scurta perioada in orasele Kilis si Gaziantep, capitalele provinciilor omonime de la granita cu Siria.

Politia investigheaza de asemenea daca si celelalte patru persoane care au venit impreuna cu el la respectivul oficiu au vreo legatura cu atentatele si daca el intr-adevar avea intentia sa ajunga in Europa pentru a comite acolo atentate, iar in final s-a razgandit si a decis sa recurga la atacul sinucigas de la Istanbul.