Canalul de informatii non-stop Al-Jazeera America, lansat in Statele Unite in 2013, va inceta sa emita la 30 aprilie, a anuntat miercuri directorul sau general, Al Anstey, intr-un comunicat de presa.

El a evocat "peisajul economic" pentru a explica aceasta decizie.

"Aceasta decizie este motivata de faptul ca modelul nostru economic pur si simplu nu mai este viabil avand in vedere provocarile economice pe care le cunoaste piata media americana", a comentat directorul general al grupului, Mostefa Souag, intr-o nota consultata de AFP.

Creat in august 2013, canalul nu a reusit sa-si gaseasca publicul, in pofida investitiilor semnificative. Audienta sa nu a depasit niciodata cateva zeci de mii de telespectatori in Statele Unite.

Al-Jazeera America a cumparat de asemenea canalul de cablu Current TV, creat de fostul vicepresedinte Al Gore, cu aproximativ 500 de milioane de dolari. Sediul canalului se afla in Manhattan la New York si are o duzina de birouri in Statele Unite. Canalul a primit inainte de deschidere circa 21.000 de candidaturi pentru 400 de posturi.