STIRE ACTUALIZATA Mai multi militanti inarmati au lansat joi dimineata atacuri cu bomba si cu focuri de arma care au ucis cel putin sapte persoane in centrul capitalei indoneziene, a anuntat politia locala. Atacurile vin dupa o amenintare a gruparii teroriste Stat Islamic ca isi va indrepta atentia impotriva Indoneziei, scrie Reuters. La Jakarta, unde era ora pranzului cand s-au produs atacurile, a fost instituita starea de urgenta dupa ce s-au auzit exploziile si mai multe focuri de arma in apropierea sediului ONU din oras.

Momentul uneia dintre explozii in JakartaFoto: Captura YouTube

12.53 Statul Islamic a desfasurat atacurile de joi din Jakarta, a transmis o agentie de stiri aliata a gruparii, citata de Reuters.

“Luptatorii Statului Islamic au desfasurat un atac armat in aceasta dimineata tintind cetateni straini si fortele de securitate insarcinate cu protectia lor in capitala indoneziana”, a transmis agentia Aamaaq.

12.33 Un barbat din Canada a fost printre cei ucisi, anunta politia locala

10.30 - Politia indoneziana anunta ca asaltul in urma atacurilor cu bomba si focuri de arma dintr-o zona comerciala aglomerata din centrul orasului Jakarta s-a incheiat si confirma cinci atacatori morti. Purtatorul de cuvant al politiei, Muhammad Iqbal spune ca inca doua persoane au fost, de asemenea, ucise in atacurile de joi dimineata din zona Sarinah mall. "Noi credem ca mai exista atacatori in libertate in zona Sarinah mall. Situatia este sub control." (AP)

10.00 - Politia indoneziana a arestat patru presupusi militanti banuiti ca ar fi fost implicati in atacurile cu bomba si focuri de arma de la Jakarta, in care au murit cel putin sase oameni(Reuters)

09.30- Politia anunta ca a recuperat cadavrele atacatorilor, dar nu e clar daca mai sunt atacatori in libertate (AP)

09.00 - Starbucks anunta ca unul dintre clientii sai, ranit in explozia de joi din cafeneaua de la Jakarta, a primit ingrijiri la fata locului si ca toti angajatii aflati acolo sunt teferi. Compania a decis sa-si inchida temporar toate cafenelele din Jakarta ca masura de precautie. (AP)

08.50 - Purtatorul de cuvant al politiei din Jakarta Muhammad Iqbal spune sapte persoane, inclusiv patru atacatori au fost ucisi in atacurile armate din centrul orasului Jakarta.

08.30 - Inca o explozie s-a produs in apropierea cafenelei Starbucks care fusese atacata mai devreme.Doua ambulante au sosit la fata locului (AP)

08.18- Nu exista indicii ca militantii islamici au fost in spatele atacurilor cu bomba si a focurilor de arma din capitala indoneziana Jakarta, a declarat seful Agentiei Nationale de Informatii pentru Reuters. "Acest lucru este cu siguranta un act de terorism, dar nu exista deocamdata niciun indiciu ca este legat ISIS", a spus Sutiyoso.

08.05 - Presedintele Indoneziei a calificat exploziile de la Jakarta drept "acte de terorism". (AFP). Intr-o declaratie de presa, Joko Widodo a spus ca situatia este sub control si a indemnat oamenii sa-si pastreze calmul. (AP)

07.43 - O televiziune locala, TVOne, anunta ca inca trei explozii s-au produs in alta parte a Jakartei, scrie AP. Pana acum nimeni nu a revendicat atacurile.

07.40 - In atacuri sunt implicati 14 militanti inarmati, scrie Reuters.

07.35 - Cei putin sase persoane au murit, trei politisti si trei atacatori. Sase atacatori se ascund si acum intr-o cladire din zona exploziilor, transmite AP.

07.10 - O operatiune a politiei este in desfasurare pentru capturarea a sase atacatori despre care se crede ca s-ar ascunde intr-o cladire din apropierea locului unde s-au produs exploziile, scrie AFP.

07.08 - Politia anunta cel putin patru morti, intre care un politist si trei atacatori.

06.55 - Un fotoreporter Reuters spune ca una dintre explozii a avut loc la o cafenea Starbucks si ca a vazut forte de ordine care intrau in cladirea respectiva.

06.47 - Politia anunta ca un atacator sinucigas este responsabil de cel putin una dintre explozii.

06.45 - Exploziile au fost cauzate de o bomba, a confirmat politia. Trei cadavre au gasite la pamant, pe o artera din capitala indoneziana, in apropiere de locul unde s-au auzit explozii, potrivit unei jurnaliste AFP.

06.40 - O sectie de politie de pe o strada din centrul orasului Jakarta a fost avariata dupa ce s-au auzit sase explozii. Focuri de arma au fost, de asemenea, auzite la fata locului, scrie AFP.

La acesta ora continua sa se auda impuscaturi in zona centrala a Jakartei, spun martori oculari citati de presa internationala. Nu exista informatii oficiale, dar, potrivit contului oficial de Twitter al politiei din Jakarta, o explozie a avut loc in fata unui centru comercial numit Sarinah Mall.

Indonezia, tara cu cea mai numeroasa populatie musulmana din lume, a fost prinsa in propriul sau "razboi impotriva terorismului", de la atacurile din Bali in 2002 (202 morti). Dar arhipelagul nu a vazut atacuri mai grave de la cele care au facut noua morti in iulie 2009 la hoteluri de lux din Jakarta.