Ministrul german al Justitiei, Heiko Maas, a propus oficial, miercuri, accelerarea procedurilor de examinare a solicitarilor de azil in cazul cetatenilor marocani si algerieni, pentru a-i expulza mai rapid in cazul refuzului, dupa seria de agresiuni cu caracter sexual, informeaza Mediafax.

Angela MerkelFoto: Agerpres/EPA

Burkhard Lischka, un purtator de cuvant al Partidului Social-Democrat (SPD), a declarat ca cererile de azil depuse de cetateni algerieni si marocani vor fi procesate in doar cateva saptamani, desi pana acum durata medie depasea 15 luni.

"Este vorba de o masura de protectie pentru contracararea activitatilor infractionale", a declarat Lisckha, citat de Reuters.

Membri ai Uniunii Crestin-Democrate (CDU) si Uniunii Crestin-Sociale (CSU) au propus catalogarea Marocului, Algeriei si Tunisiei drept "state sigure", de unde nu pot fi acceptate solicitari de azil, dupa decizii similare luate anul trecut in cazul Albaniei, Muntenegrului si Kosovo.

Guvernul Germaniei a anuntat marti ca analizeaza masuri de accelerare a procedurilor de expulzare a strainilor care comit infractiuni, ca reactie la agresiunile care au vizat femei, in Koln si in alte orase, de Revelion.