Un grup de elevi si mai multi schiori au fost prinsi miercuri de o avalansa de zapada produsa in Alpii francezi, transmite AFP. Potrivit unui bilant temporar anuntat de autoritatile locale: trei persoane au murit, alte trei sunt in stare grava, iar cinci elevi sunt disparuti.

Avalansa in Alpii franceziFoto: Captura YouTube

Doi adolescenti de 14 ani si 16 ani si un schior ucrainean care nu facea parte din grupul de elevi au fost omorati de caderea de zapada, a precizat jandarmeria.

Potrivit autoritatilor, un grup de 10 elevi veniti din Lyon, insotiti de un profesor, au fost prinsi de avalansa pe o partie inchisa din statiunea Deux Alpes, situata in Alpii francezi, in apropierea orasului Grenoble. Se precizeaza insa ca salvatorii cauta si alte victime.

Cinci membri ai grupului scolar sunt dati disparuti si nus e stie inca daca au fost sau nu prinsi sub zapada.

Un elev a fost scos din zapada nevatamat, a mai aratat jandarmeria, care a mobilizat un contingent semnificativ de salvatori cu caini si 3 elicoptere, dintre care unul dotat cu camera termica.

Dupa primele ninsori importante din sezon, autoritatile au avertizat cu privire la riscul ridicat de avalansa in Alpii francezi.

De la inceputul lunii ianuarie, 4 persoane si-au pierdut viata in avalanse in Alpii francezi: doi alpinisti lituanieni morti in 3 ianuarie in Haute-Savoie, un schior spaniol si unul ceh pe 5 ianuarie in Savoie.