Autoritatile mexicane au difuzat imagini care arata asaltul unui comando militar asupra casei din orasul de coasta Los Mochis, situat in statul Sinaloa, in care a fost capturat celebrul interlop mexican Joaquin "El Chapo" Guzman.

HotNews.roFoto: Hotnews

Militarii au patruns vineri dimineata in locuinta in care seful cartelului Sinaloa se refugiase dupa spectaculoasa evadare din iulie 2015, cand a fugit printr-un tunel sapat de membrii cartelului de droguri pe care il conduce.

Imaginile difuzate luni arata soldatii care intra din camera in camera, aruncand grenade, tragand in rafale si arestand cel putin un om.

Cinci prezumtivi mafioti au fost ucisi in timpul operatiunii si alti sase arestati. Un militar a fost ranit.

Intr-o camera, pe un pat, se afla trei DVD-uri din serialul de televiziune "La reina del Sur", care povesteste istoria unei sefe de cartel interpretata de actrita mexicana Kate del Castillo, intermediara intalnirii dintre "El Chapo" si actorul american Sean Penn.

Casa era supravegheata de o luna, a declarat procurorul general Arely Gomez. Guzman a sosit la locuinta joi, iar autoritatile au declansat operatiunea vineri dimineata.

In timpul schimbului de focuri, Guzman si un adjunct al sau au fugit printr-un tunel care ducea in sistemul de canalizare al orasului. Soldatii i-au urmarit prin tunelurile sistemului de canalizare, dar el a reusit sa iasa la suprafata si a furat o masina. Guzman a fost pe punctul de a scapa din nou, dar autoritatile au localizat masina pe o autostrada din afara orasului si l-au capturat.

Guzman a fost localizat si in final capturat pentru ca reprezentantii sai au contactat producatori si actori pentru a realiza un film biografic dedicat liderului interlop, potrivit procurorului general mexican.

"Un alt aspect important care ne-a ajutat sa-l localizam a fost descoperirea intentiei lui Guzman Loera de a face un film biografic, prin stabilirea unor contacte cu actori si producatori, ceea ce a format o noua linie de investigatie", a precizat Gomez.