Politia germana a anuntat marti dimineata ca a arestat 211 militanti de extrema dreapta care au incendiat masini si au spart vitrine in Leipzig (est), in cadrul unui mars islamofob organizat intr-un cartier cunoscut ca fiind un fief al militantilor de stanga, Connewitz, scrie AFP.

Cinci membri ai fortelor de ordine au fost usor raniti in cursul incidentelor, a precizat politia locala.

Acesti militanti si ultrasi au mers luni seara in Connewitz, in momentul in alte cateva mii de persoane defilau in calm, in alta zona a orasului, la apelul miscarii islaamofobe Pegida.

Aici, au spart vitrine, au aruncat cu petarde si au incendiat masini si pubele. Militantii de stanga au devastat si ei un autocar inchiriat de extrema dreapta.

In total, in cursul noptii au fost inventariate 57 de infractiuni, potrivit politiei.

Mitingul miscarii Pegida s-a derulat fara incidente.

Confruntari intre militantii de extrema dreapta si politisti au avut loc si la Potsdam. Sapte politisti au fost raniti, potrivit agentiei DPA.

Germania, tara care a inregistrat un aflux record de cereri de azil in 2015 - peste un milion - se confrunta cu o crestere importanta a infractionalitatii generata de extrema dreapta, pe fondul unei cresteri in sondaje a miscarilor populiste.

Tara a fost socata de violentele masive atribuite imigrantilor in noaptea de Anul nou, in Koln, unde au fost depuse peste 500 de plangeri, dintre care 40% pentru agresiuni sexuale.