Londra, orasul in care s-a nascut in urma cu 69 de ani David Bowie, l-a omagiat luni cu un mesaj electronic afisat pe una dintre cele mai inalte cladiri din metropola, Turnul BT, pe marele muzician rapus duminica de cancer, informeaza agentia EFE citata de Agerpres.

"Dormi in pace", era textul ce se putea citi pe edificiul zgarie-nori de 191 de metri, cunoscut anterior sub numele de "Turnul de telecomunicatii".

Si cartierul londonez Brixton, in care a venit pe lume legendarul rocker la 8 ianuarie 1947, s-a alaturat interminabilei liste de acte de comemorare a lui David Bowie inregistrate pe intregul mapamond.

"Mereu vei fi eroul nostru", scria, ca o aluzie la melodia "Heroes", un banner montat deasupra intrarii celebrei sali de concerte Brixton O2 Academy. Totodata, cinematografele din cartier si-au reasezat afisele pentru a lasa in prim plan un spatiu in amintirea lui 'David Bowie, baiatul nostru din Brixton. D.E.P'.

Iar admiratorii artistului, devenit celebru in 1969 cu "Space Oddity", au adus flori, fotografii si mesaje de adio langa pictura murala in care apare un portret din tinerete al cameleonicului muzician.