Barbatul care a incercat sa atace o sectie de politie din Paris, la un an de la atentatele de la Charlie Hebdo, era solicitant de azil in Germania, potrivit unor surse citate de presa germana si preluate de Euractiv.ro. Politia a perchezitionat un centru pentru refugiati.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Welt am Sonntag, care citeaza serviciile germane de securitate, barbatul, asupra caruia s-a gasit o cartela SIM germana, statea in centrul pentru refugiati din Recklinghausen, Renania de Nord-Westfalia, unde, in septembrie 2015, a desenat emblema ISIS pe pereti. Surse citate de Spiegel Online sustin ca acesta s-ar fi afisat in centru cu un steag ISIS.

De altfel, comportamentul sau suspect a atras atentia autoritatilor germane, dar barbatul a disparut fara urma in decembrie 2015.

Joi, la un an de la atentatele de la Charlie Hebdo, barbatul a incercat sa patrunda in sediul politiei din cartierul Goutte d'or, unul din cartierele sensibile ale Parisului, si a fost impuscat de fortele de ordine.

Politia germana a efectuat, sambata, perchezitii in centrul din Recklinghausen, dar nu a descoperit dovezi privind alte posibile atacuri. Conform Le Figaro, perchezitia a fost facuta urmare a unor informatii oferite de autoritatile franceze.

Welt am Sonntag sustine ca barbatul s-a inregistrat in Germania sub patru nume diferite si sub trei nationalitati diferite: siriana, marocana si georgiana. Solicitarea de azil a fost facuta pe numele Walid Salihi.

Citeste tot articolul pe Euractiv.ro