​Cel putin patru oameni au decedat dupa ce o racheta a lovit un spital sprijinit de Medici fara Frontiere in nordul Yemenului, informeaza BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Organizatia umanitara a declarat ca alti 10 oameni au fost raniti in atacul din provincia Saada, unde se afla miscarea Houthi.

Houthi se lupta impotriva guvernului din Yemen si a aliatilor sai, inclusiv Arabia Saudita.

Potrivit Medici fara frontiere, pana in acest moment nu se stie daca spitalul a fost lovit de un atac aerian a coalitiei conduse de Arabia Saudita sau de o racheta de la sol.

Cel putin 2,795 de civili au fost omorati in Yemen din martie anul trecut, cand coalitia condusa de Arabia Saudita a inceput campania militara .

In octombrie, un bombardament aerian al SUA ar fi lovit un spital operat de Medici Fara Frontiere (MFF), a admis un purtator de cuvant al NATO, dupa ce grupul medical a blamat atacul aerian pentru distrugerea unitatii sanitare situate in orasul afgan Kunduz si pentru uciderea mai multor membri MFF, informeaza Reuters.

Purtatorul de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a spus ca loviturile SUA au luat la tinta spitalul si au ucis pacienti, doctori si asistente. Niciun din luptatorii sai nu era in spital la momentul atacului, a transmis grupul militant.